Over Judith

Op 26 maart 1979 vierde ik samen met mijn gymnasiumklasgenoten mijn verjaardag in de trein op weg naar Rome. Het was het begin van wat een lange reeks van bezoeken aan de Eeuwige Stad zou worden. Maar dat wist ik toen nog niet. Wat ik wel wist: ik was helemaal en totaal overdonderd door de schoonheid, atmosfeer en levensstijl in deze Mediterrane stad. Ik wilde terug, en terug en terug, en dat lukte als universitair studente en promovenda. En vanaf 1997 werd het een permanent verblijf.

Inmiddels werk ik met groot enthousiasme als gids voor nederlandstalige toeristen. Ik beleef er enorm veel plezier aan om de schoonheid en de diepere betekenis van de monumenten van Rome over te brengen. Ik wil je graag een fantastische tijd bezorgen, waaraan je nog lang met veel genoegen terugdenkt. Tussen de informatie, meeslepende verhalen en verborgen betekenissen door, schenk ik je ook gevoel voor schoonheid en het sacrale in kunst en architectuur.

Met anecdotes, reconstructie-afbeeldingen, mythen, magie en geheimen komt de geschiedenis voor je ogen kleurrijk tot leven.

Mijn rondleidingen zijn een belevenis, ook voor mijzelf!