Wie ben ik

Als 16-jarige met mijn gymnasiumklas voor het eerst in Rome raakte ik helemaal in de ban van deze magische stad, iets wat later toen ik er als universitair studente en promovenda verbleef, zodanig toenam dat ik er sinds 1997 niet meer ben weggegaan.

Inmiddels werk ik met groot enthousiasme als gids voor toeristen. Ik beleef er veel plezier aan om de geschiedenis vòòr uw ogen tot leven te wekken. Kunsthistorische en historische feiten, anekdotes, afbeeldingen, mythen, magie en geheimen… U ontvangt een kleurrijk en zo compleet mogelijk plaatje van het dagelijks leven van de belangrijke en de “onbelangrijke” Romeinse bewoners en hun gebouwen: koningen, consuls, keizers, priesteressen en godenverering op het Forum Romanum; gladiatoren in het Colosseum en hun kazernes; slaven als alle mogelijke beroepsbeoefenaren; vrouwen en kinderen in hun woningen en op straat; pausen, pelgrims en ketters in het christelijke Rome; kunstenaars en schelmen in … U beleeft het allemaal.

Het ware Rome: kunsthistorische en historische feiten èn de geheimen, anecdotes en het dagelijks leven in al zijn facetten in deze wonderschone antieke stad.

Drs. Judith Th.M. Verberne

*Beroepsregistratienummer:
– Cod. ASI: LAZ-RM3763
– N. CONI: 267913

 

WhatsApp chat