Trastevere: authentiek Rome, profaan en christelijk

Trastevere is de pittoreske authentieke wijk aan de overkant van de rivier de Tiber.

 

We wanen er ons in de middeleeuwen: in de schilderachtige steegjes wemelt het van de historische plekken waar een mooi verhaal bij hoort, en lokt de geur van verse cappuccino en cornetti ons een koffiebar binnen.

Maar eerst bezoeken we de beroemde Villa Farnesina. Rafaël en andere Renaissance schilders hebben er de wanden gedecoreerd met schitterende fresco’s. En curieuze anecdotes vertellen over de patserij van zestiende eeuws Rome!

In groot contrast hiermee staan de twee vroegchristelijke kerken Santa Maria in Trastevere en Santa Cecilia in Trastevere. Zij behoren tot de kleine Pauselijke Basilieken, en brengen ons terug naar de ingetogenheid van het prille begin van het Christendom. Cosmatenvloeren, mozaieken, iconen, fresco’s en andere kunstschatten tonen het rechtstreekse contact tussen God en mens. Hoe actueel dat nog is, zullen we zien we aan de materiële uitingen van het hedendaagse volksgeloof.

Praktische informatie
Duur: ca. 3 uur.
Tarief (excl. entreeprijs Villa Farnesina*):
Groepsrondleiding: € 36/€ 31.
Priverondleiding: vanaf € 150 totaal
Meetingpoint (15 min. voor aanvang): Tramhalte Piazza Belli, lijn 8 (eerste halte na de brug)Kledingadvies: gemakkelijke wandelschoenen, geen blote schouders/knieen (of een dunne sjawl meebrengen om u even mee te kunnen bedekken).

 

*Indicatie entreeprijs Villa Farnesina (prijswijzigingen vallen buiten mijn verantwoordelijkheid):
– € 6: volwassene
– € 5: 14-18 jr., studenten (op vertoon studentenpas) en docenten (op vertoon docentenpas)
– gratis: <14 jr. en >65 jr. en gehandicapten (op vertoon document).

 

reserveer nu

Beoordelingen

5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 111 reviews)
WhatsApp chat