Kids: Colosseum/Forum Romanum/Palatijn

Op het Forum Romanum ontdekken we het Senaathuis, triomfbogen, Tempel en Huis van de Vestaalse Maagden, de Mijlpaal van waaruit alle Romeinse wegen vertrokken, we lòpen ook over een originele Romeinse weg, en ik laat jullie zien hoe de Romeinen al die zware blokken en zuilen wisten te verplaatsen en te hijsen. Hoe waren ze gekleed? Wie waren hun goden? En wist je dat de Romeinen met twintig tegelijk in één ruimte naar het toilet gingen? Ik vertel het jullie allemaal, speels en met veel plaatjes.

In het Colosseum horen en zien jullie de kleurrijke geschiedenis van de gladiatoren en hun spelen. Hoe zag een gewone dag eruit in dit grootste Amfitheater? Wisten jullie dat er ook vrouwelijke gladiatoren waren? Waar trainden en leefden de gladiatoren? Hoe zagen ze eruit? Waren ze niet bang? Welke wapens hadden ze, en hoe vochten ze? Vochten ze echt tegen wilde dieren?

Praktische informatie
Duur: ca. 3 uur.
Privé-rondleiding (excl. entree): vanaf € 150 totaal.
Entree* (excl. reserveringskosten): € 12, € 7,50 18-25 jr. (studentenpas/id) en docenten (docentenpas), gratis: <18 jr. (id) en gehandicapten
N.b.: Entreekaart is twee dagen geldig om beide archeologische sites één maal te bezoeken.

 

Beoordelingen

5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 111 reviews)
WhatsApp chat