Colosseum/Forum Romanum/Palatijn

Het Forum Romanum is de sacrale plek waar Rome meer dan 2700 jaar geleden ontstaan is en van waaruit zij geleidelijk als centrum van het Romeinse Rijk een enorme invloed op de wereld heeft uitgeoefend. We bezoeken het Senaathuis, en zien de Triomfbogen, de Tempel van Vesta en het Huis van de Vestaalse Maagden, de Tempels van Jupiter, Saturnus en Romolo, de Mijlpaal van waaruit alle Romeinse wegen vertrokken, de Energetische Navel van Rome, en u hoort over de technieken van hijsen, verplaatsen en bouwen, latrines, wonen, kleding, geloof, rituelen en nog veel meer.

De kleurrijke geschiedenis van de gladiatoren in het Colosseum toont hoe een gewone dag eruit zag in dit grootste Amfitheater. Waar trainden en leefden de gladiatoren? Wie waren zij? En veel meer.

Historische en kunsthistorische informatie, en anekdotes, afbeeldingen en mythen: het dagelijks leven van de keizers en consuls, priesteressen, slaven en gladiatoren, vrouwen en kinderen komt tot leven in hun monumenten van het Antieke Rome!

Praktische informatie
Duur: 3 uur
Privérondleiding (excl. entree*): vanaf € 150 totaal.
Groepsrondleiding (excl. entree*): € 36 p.p., € 31 <18 jr., gratis <6 jr.

* Entree (excl. reserveringskosten):
– € 12 p.p. volw.
– € 7,50 p.p.: 6-18 jr. (document)
– gratis: <6 jr. (document).
Wij reserveren uw entreekaart (skip the line).

N.b.: Entreekaart is twee dagen geldig, om beide archeologische sites één maal te bezoeken.

Beoordelingen

5
5,0 rating
5 out of 5 stars (based on 111 reviews)

 

WhatsApp chat