Colosseum/Forum Romanum/Palatijn

Het Forum Romanum is de sacrale plek waar Rome meer dan 2700 jaar geleden ontstaan is en van waaruit zij geleidelijk als centrum van het Romeinse Rijk een enorme invloed op de wereld heeft uitgeoefend. We zien het Senaathuis, en Triomfbogen, de Tempel en het Huis van de Vestaalse Maagden, de Tempels van Jupiter, Saturnus en Romolo, de Gouden Mijlpaal, en je hoort over de technieken van hijsen, verplaatsen en bouwen, latrines, wonen, kleding, geloof, rituelen en nog veel meer.

Over de kleurrijke geschiedenis van de gladiatoren en hun spelen in het Colosseum. Hoe zag een gewone dag eruit in dit grootste Amfitheater? Wist je dat er ook vrouwelijke gladiatoren waren? Waar trainden en leefden de gladiatoren? Hoe zagen ze eruit? Waren ze niet bang? Welke wapens hadden ze, en hoe vochten ze? Vochten ze echt tegen wilde dieren?

Historische en kunsthistorische informatie, en anekdotes, afbeeldingen en mythen: het dagelijks leven van de keizers en consuls, priesteressen, slaven en gladiatoren, vrouwen en kinderen komt tot leven in hun monumenten van het Antieke Rome!

Praktische informatie
Duur: 3
Groepsrondleiding (incl. entree/reserv.kosten): € 65 pp, € 50 pp -17 jr.
Privérondleiding (excl. entree/reserv.kosten): € 195 totaal (april-mei. sept-okt: € 225).
Entree (excl. reserveringskosten € 7 pp): € 38 pp, gratis -17 jr. (document).

Wij reserveren je entreekaart (skip-the-line).

5,0
Rated 5 out of 5
5 van 5 sterren (op basis van 436 reviews)