Colosseum en Forum Romanum/Palatijn

 

Het Forum Romanum is de sacrale plek waar Rome meer dan 2700 jaar geleden ontstaan is en van waaruit zij geleidelijk als centrum van het Romeinse Rijk een enorme invloed op de wereld heeft uitgeoefend. We bezoeken het Senaathuis, en zien de Triomfbogen, de Tempel van Vesta en het Huis van de Vestaalse Maagden, de Tempels van Jupiter, Saturnus en Romolo, de Mijlpaal van waaruit alle Romeinse wegen vertrokken, de Energetische Navel van Rome, en u hoort over de technieken van hijsen, verplaatsen en bouwen, latrines, wonen, kleding, geloof, rituelen en nog veel meer.

En de kleurrijke geschiedenis en anecdotes over de gladiatoren en hun spelen in het Colosseum. Hoe zag een gewone dag eruit in dit grootste Amfitheater? Wist u dat er ook vrouwelijke gladiatoren waren? Waar trainden en leefden de gladiatoren? Wie waren zij?

Historische en kunsthistorische informatie, en anekdotes, afbeeldingen en mythen: het dagelijks leven van de keizers en consuls, priesteressen, slaven en gladiatoren, vrouwen en kinderen komt tot leven in hun monumenten van het Antieke Rome!

Praktische informatie
Duur: ca. 3 uur.
Groepsrondleiding (excl. entree): € 36, € 31 6-18 jr. en studenten <26 jr., gratis: <6 jr.
Privé-rondleiding (excl. entree): vanaf € 150 totaal.
Entree* (excl. reserveringskosten): € 12, € 7,50 18-25 jr. (studentenpas/id) en docenten (docentenpas), gratis: <18 jr. (id) en gehandicapten
N.b.: Entreekaart is twee dagen geldig om beide archeologische sites één maal te bezoeken.
Meetingpoint: Metrohalte “Colosseo”, begane grond, buiten bij de souvenierkiosk.
Kledingadvies: gemakkelijke wandelschoenen, mei-sept. zonbescherming ogen en hoofd.
*Wij reserveren uw entreekaart (skip the line).

Beoordelingen

55 out of 5 stars (based on 74 reviews)

 

WhatsApp chat