Gastenboek

Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
Je E-mail adres wordt niet gepubliceerd.
Om veiligheidsredenen slaan we je ipadres 3.236.218.88 op.
Het kan zijn dat je bericht pas zichtbaar wordt nadat we het beoordeeld hebben.
We houden het recht om berichten te wijzigen, te verwijderen, of niet te publiceren.
169 berichten.
Sebastiaan Roodband: stadswandeling
Was onzettend leuk, de stadswandeling van zondag, dank je wel!! Het was leerzaam, inspirerend en gezellig! De kinderen vonden dat ook.
Norma Centeno: Rondleiding Vaticaanmuseum
We hadden de rondleidingen van Judith als tip van vrienden gekregen. Judith heeft ons rondgeleid door het Vaticaanmuseum. Wij met oortjes in en Judith met microfoon op afstand, konden we rustig alle verhalen en toelichting volgen. Wat een uitvinding! De rondleiding was geweldig, zelfs de kinderen vonden het leuk.

Een aanrader!
Derik Lamer: Ons bezoek aan Rome
Begin mei was het zover. Onze reis naar Rome. De weersvoorspellingen waren prima, dus konden we ons geluk niet op in deze prachtige stad. We zijn er al vaker geweest, maar nu voor het eerst zouden we een rondleiding in het Vaticaan van Judith, een Nederlandse gids in Rome, krijgen. Erg spannend hoe dit uit zou pakken.

Het was ge-weld-ig. De verhalen die ze kan vertellen maken de beelden en schilderijen echt levend, ook voor onze kids van 12 - 16 jaar. Ik kan het iedereen aanraden.

Judith, heel erg bedankt voor je leuke uitleg en verhalen. We zullen zeker nog eens terugkomen.

Veel groetjes uit Nederland
Joanna Keijsers: Rondleiding
Wat hadden we het getroffen met onze Nederlandse gids Judith. We waren met ons hele gezin in Rome en wilden graag een aangepaste rondleiding in het Vaticaans Museum. Geweldig zoals we werden ontvangen door haar. Geen wachten in lange rijen voor entreekaartjes. Aan alles was gedacht, zelfs aan "oortjes" voor iedereen, zodat we steeds alles goed konden horen ook als we niet in haar directe omgeving waren. De uitleg die we kregen was heerlijk duidelijk voor iedereen. Vragen tussendoor werden kundig beantwoord. De "grote" kleinkinderen waren zo enthousiast dat ze bij de keuze van de schoolreis van de middelbare school op "Rome" zouden stemmen!

Na afloop heeft Judith ons naar een ijssalon gebracht waar we met z'n allen genoten van een heerlijk Italiaans ijsje.

Het was een dag met een gouden randje en zeker niet in de laatste plaats door de goede begeleiding van Judith.

Joanna Keijsers
Christiane/Ivo De Latte - Indidgne: Romes bezoek
Een reis om nooit meer te vergeten. Zowel het weer en vooral de nedeerlandstalige gidsen zijn zeer speciaal. Maar wat bijzonder meeviel is dat Judith ons mogelijk heeft gemaakt om OOK HET VATICAAN IN HETNEDERLANDS te mogen volgen. Dat is een pluspunt als een pluimpje op haar gidsen hoedje.

Het Colosseum is door haar op een heel spontane wijze gegidst geworden. Het contact was ineens goed. Haar begeleiding deed me veel goeds, daar de lessen van geshiedenis in de school, totaal tot hun recht kwamen.

Alle vragen beantwoordde ze heel liefdevol. En bovendien steldde ze zelf voor om eventueel iets te gaan drinken.... Echter waren er maar twee die hierop ingingen dat was Christiane en mezelf. Ze had weinig tjd door haar gevulde agenda.... Maar ik trok mijn stoute schoenen aan en stelde haar voor dat ze toch tijd moet nemen om te eten. En ja, hoor dat beaamde zij. Ik stelde voor om met haar te gaan eten in eendoor haar gekozen restaurantje... Wat ze na aarzelingen toch aannam.

Waarom ik dit deed? Ik wou echt een degeliljke uitleg hebben over dat Colosseum en zij gaf ons nog een tweede maal de uitleg om dit te beleven in een animatie... Niet ver van waar we aten. Het eten was bijzonder lekker en we namen afscheid. Afscheid met een belofte om contact op te nemen... Wat ook is geschied. GOD ZIJ DANK.

We hebben die animatie gaan volgen en moeten bekennen dat het toch wel indruk maakte. Ik moet bekennen dat het niet echt was... Alles wezrd er nagebootst wat Judithe ons meedeelde in haar begeleiding...

Ik moet bekennen samen met Christiane, dat het echt de moeite waard was. Een zeer goede raad aan allen die dit willen lezen, of gelezen hebben. Neem de Nederlandstailige gidsen mee op in uw reisgebeuren. Het is meer dan de moeite waard. We houden er alleen maar zeer opbouwende contact herinneringen er aan over...

Het was allemaal naar wens en sturen nog heel veel liefs en genegenheden en verder...

PACE Y BENE. AMEN
Barry: Vaticaan Museum, Sixtijnse kapel, St. Pieter plein en Basiliek
Op zaterdag 20 april hebben wij met Judith het Vaticaan museum, het St. Pieterplein en de basiliek bezocht. We zagen een enorme rij voor het museum en zagen het somber in. Tot Judith verscheen en ons langs alle rijen heen leidde. Dat schiet lekker op! De rondleiding door het museum vonden wij erg interessant en leerzaam, wat zeker werd versterkt door de verhalen van Judith. Ik had de Kapel al eerder gezien, maar door wat Judith allemaal vertelde zag ik hem nu voor de eerste keer. Ook de schilderijen van Raphael (duidelijk haar favoriet) kon ik meer waarderen door haar uitleg. Kortom, fantastisch.

Toen het tijd voor de lunch was, nam ze ons mee naar een kleine "snackbar". Zonder Judith zouden we hier nooit hebben gaan eten. Maar we werden aangenaam verrast. Super.

Vervolgens het St. Pieter plein en Basiliek bezocht. Ook hier hebben we veel geleerd. Ik vind het erg grappig dat mensen zoals wij (mijn vrouw, broer, schoonzus en ikzelf) die normaal gesproken niets geven om schilderijnen en beelden etc. zo mee gesleurd werden dankzij het enthousiasme van Judith.

Wij bevelen Judith ten zeerste aan.

Judith, bedankt voor je inzet, uitleg en geduld. We hebben een geweldige dag gehad.
familie Wierinck: rondleiding in het Vaticaansmuseum
In de krokusvakantie maakten we een citytrip naar Rome. Ons bezoek aan het Vaticaansmuseum was compleet met onze lieftallige gids Judith Verberne. Met haar mythen en uitleg over de Romeinse en Griekse cultuur maakte ze ons wegwijst in het Vaticaansmuseum. Het voordeel was dat we niet moesten aanschuiven aan de lange rij mensen, maar we konden om 11h direct naar binnen gaan omdat zij ons vergezelde. Met haar verhalen en foto's is het veel gemakkelijker om je in te leven en de beelden en kunstwerken te plaatsen in zijn tijdsgeest. Het museum telt maar liefst 1400 zalen. Het was dan ook ideaal dat zij uitleg kon geven en ons kon meenemen naar de bekendste en interessanste plekjes.

Judith, nogmaals bedankt voor je bijzondere rondleiding!

Vele groetjes Liesbet (Familie Wierinck uit België)
Hugo Lijster: Fietstocht
Wat een waardevolle fietstocht was het! We hebben alles gezien wat we wilden zien, wat ons nooit gelukt was zonder gids, want wat een wirwar aan straatjes als je de weg niet weet... En de uitleg over de monumenten en het leven in de verschillende perioden was fantastisch, diepgaand en soms ronduit verrassend. Het heeft ons enorm geboeid, we hebben heel veel geleerd. De fietsen waren van uitstekende kwaliteit. Daarna waren we lekker moe en smaakte de lunch in het restaurant des te meer. Hugo Lijster, Baarn
Martine Kurvers: Rondleiding
We vonden het een super interessante rondleiding over het Forum Romanum en in het Colosseum op 6 november 2011! Het was leuk, boeiend, heel leerzaam, en helemaal niet saai. We zijn echt blij dat we het gedaan hebben! Martine Kurvers, Utrecht.
WhatsApp chat